home Pagina Producten & Diensten
Telefonische support
Training
Installatie bij de klant
Klant specifieke ontwikkeling
RMA
Waarom Compumatica?
Ervaring in de markt
Certificering
Persoonlijk contact
Speciale ontwikkeling
Support
Over ons
Bedrijfsprofiel
Bedrijfsfilosofie
Geschiedenis
Missie & Visie
Referenties
MVO
Vacatures
Cyber Security Keten
Nieuws
Beurzen
Pers publicaties
Blog

Geschiedenis

Geschiedenis

Compumatica is in 1991 opgericht en vestigde zich in Uden (Nederland) met een klein kantoor. In de begin jaren verrichte Compumatica consultancy, verkoop en deed het onderzoek naar de beveiligings infrastructuur en social engineering bij organisaties. Na een aantal jaren als consultancy organisatie geopereerd te hebben, verlegde Compumatica haar focus en werd zelf fabrikant van IT security oplossingen door de technologie van Utimaco Safeware (KryptoKom) over te nemen. Om tegenstrijdige belangen te voorkomen, is besloten te stoppen met het consultancy werk.  

In 2002 opende Compumatica een vestiging in Duitsland (Aachen). Door deze nieuwe vestiging werd het personeelsbestand vergroot naar 30 medewerkers. Een jaar later werd een deel van de technologie van Philips Crypto overgenomen. Door de overname van deze technieken was Compumatica instaat om haar huidige beveiligingsoplossingen te verbeteren en te investeren in nieuwe oplossingen.

In 2006 werd de CompuMail Gateway geïntroduceerd en werd de complete CryptoGuard VPN familie gecertificeerd door de Nederlandse overheid en goedgekeurd door de NATO.

In 2008 verhuisde Compumatica naar een groter pand in Uden. Door de groeiende vraag naar nieuwe IT security oplossingen werden de CompuMobile, CompuDiode en CompuPIM ontwikkeld.

De technologie van .vantronix werd in 2011 toegevoegd aan het portfolio. .vantronix focust zich op routers en firewalls .vantronix is als Europees fabrikant een alternatief voor de Amerikaanse/Chinese routers en firewalls.(www.vantronix.com).

In 2014 heeft Compumatica vestigingen in Nederland (Uden) en Duitsland (Aachen). De oplossingen worden overal ter wereld verkocht en gebruikt. Elke dag werken er meer dan 50 werknemers aan uw veiligheid.

 

Kantoor Aachen