home Pagina Producten & Diensten
Telefonische support
Training
Installatie bij de klant
Klant specifieke ontwikkeling
RMA
Waarom Compumatica?
Ervaring in de markt
Certificering
Persoonlijk contact
Speciale ontwikkeling
Support
Over ons
Bedrijfsprofiel
Bedrijfsfilosofie
Geschiedenis
Missie & Visie
Referenties
MVO
Vacatures
Cyber Security Keten
Nieuws
Beurzen
Pers publicaties
Blog

SCADA / ICS Security

 • SCADA / ICS Security

  Vitale infrastructuren worden aangestuurd via de Process Control Systems (PCS), dit waren tot voor kort specifieke systemen. Om efficiëntie te verbeteren zijn Process Control Systems steeds vaker aan het kantoornetwerk en internet gekoppeld.

  Doordat de Process Control Systems aan het internet gekoppeld zijn en niet altijd beschikken over de laatste software versies, bestaat er een risico dat deze systemen gehackt worden. De gevolgen van een succesvolle aanval op bijvoorbeeld een kerncentrale, luchthaven of spoornetwerk zijn niet te overzien. Criminelen beginnen in te zien dat er veel geld te verdienen is door manipulatie van controle systemen bijvoorbeeld smart meter systemen.

  CompuDiode

  De oplossing voor dit veiligheidsprobleem is de CompuDiode van Compumatica. Met de CompuDiode wordt de toegang tot PCS systemen afgeschermd van het internet waardoor aanvallen van buitenaf zijn uitgesloten.

  De CompuDiode bestaat uit een ‘air gap’ en twee NextGen firewalls (CompuWall). Een ‘air gap’ is een fiber connector en werkt als een diode waarbij slechts éénrichting verkeer tussen netwerken mogelijk is. De diode scheidt de twee netwerken van elkaar, waardoor het regel netwerk (PCS) het internet nog wel kan benaderen, maar andersom niet meer. Er kunnen hierdoor geen aanvallen van buitenaf meer plaatsvinden.

  Om de oplossing extra veilig te maken beschikt de CompuDiode over twee NextGen firewalls, één voor elk netwerk. De NextGen firewall combineert eenvoudig beheer met een hoogwaardige beveiliging en krachtige werking door het veiligheid principe ‘’alles wat niet expliciet is toegestaan, is strikt verboden’’. De verantwoordelijkheid van data controle wordt zo verplaatst van de medewerker naar de beheerder.

  Andere voordelen

  • Netwerk volledig afgeschermd
  • Speciale proxies
  • Extra veiligheid door firewalls
  • Efficiënt centraal management
  • Geschikt voor industriële omgevingen

   

  Meer informatie

Downloads