home Pagina Producten & Diensten
Telefonische support
Training
Installatie bij de klant
Klant specifieke ontwikkeling
RMA
Waarom Compumatica?
Ervaring in de markt
Certificering
Persoonlijk contact
Speciale ontwikkeling
Support
Over ons
Bedrijfsprofiel
Bedrijfsfilosofie
Geschiedenis
Missie & Visie
Referenties
MVO
Vacatures
Cyber Security Keten
Nieuws
Beurzen
Pers publicaties
Blog

SCADA / ICS Security

 • SCADA / ICS Security

  Vitale infrastructuren worden aangestuurd via de Process Control Systems (PCS), dit waren tot voor kort specifieke systemen. Om efficiëntie te verbeteren zijn Process Control Systems steeds vaker aan het kantoornetwerk en internet gekoppeld.

  Doordat de Process Control Systems aan het internet gekoppeld zijn en niet altijd beschikken over de laatste software versies, bestaat er een risico dat deze systemen gehackt worden. De gevolgen van een succesvolle aanval op bijvoorbeeld een kerncentrale, luchthaven of spoornetwerk zijn niet te overzien. Criminelen beginnen in te zien dat er veel geld te verdienen is door manipulatie van controle systemen bijvoorbeeld smart meter systemen.

  MagiCtwin

  De oplossing voor dit veiligheidsprobleem is de MagiCtwin van Compumatica. Met de MagiCtwin wordt de toegang tot PCS systemen afgeschermd van het internet waardoor aanvallen van buitenaf zijn uitgesloten.

  MagiCtwin bestaat uit één stuk hardware, dat fysiek is gescheiden in twee compartimenten. Beide compartimenten zijn gebouwd om onafhankelijk van elkaar te kunnen werken en hebben hun eigen moederboard, voeding en in- en uitgangen. De MagiCtwin kan geleverd worden in twee modellen. MagiCtwin Diode en MagiCtwin Firewall2.

  MagiCtwin Diode

  De MagiCtwin Diode is een klassieke Data Diode, waarbij er slechts éénrichting verkeer mogelijk is. Hierdoor wordt het OT netwerk gescheiden van het IT netwerk en is er geen verkeer meer mogelijk OT netwerk naar het IT netwerk. Hierdoor zijn succesvolle aanvallen van, bijvoorbeeld het internet of kwaadwillende medewerkers, uitgesloten.

  MagiCtwin Firewall2

  Met de MagiCtwin Firewall is er tweerichting verkeer mogelijk, alleen vindt er door beide firewalls een strikte regulering plaats. Hierdoor kunnen specifieke protocollen wel doorgelaten worden en bijvoorbeeld standaard IP verkeer niet of vice versa.

  Andere voordelen

  • Netwerk volledig afgeschermd
  • Speciale proxies
  • Extra veiligheid door firewalls
  • Efficiënt centraal management
  • Geschikt voor industriële omgevingen

   

  Meer informatie

Downloads