home Pagina Producten & Diensten
Telefonische support
Training
Installatie bij de klant
Klant specifieke ontwikkeling
RMA
Waarom Compumatica?
Ervaring in de markt
Certificering
Persoonlijk contact
Speciale ontwikkeling
Support
Over ons
Bedrijfsprofiel
Bedrijfsfilosofie
Geschiedenis
Missie & Visie
Referenties
MVO
Vacatures
Cyber Security Keten
Nieuws
Beurzen
Pers publicaties
Blog

Pers publicaties

 • Kwetsbaarheid in OpenPGP en S/MIME

  Zoals u wellicht heeft gelezen in het nieuws, hebben onderzoekers een lek in OpenPGP en S/MIME gevonden. We zijn momenteel druk bezig om te onderzoeken welk effect dit heeft op ons product. Vanuit de eerste resultaten komen wij met de volgende aanbevelingen:

  • Ondanks de kwetsbaarheid, is het toch beter om encryptie te gebruiken  in plaats van een plain e-mail. 
  • Indien u wilt, kunt u er voor kiezen om in de mail client 'plain text' (i.p.v. HTML) te gebruiken. Via deze manier zijn OpenPGP en S/MIME niet kwetsbaar voor het gevonden lek. 
  • Bij gebruik van opaque-signature, is het niet mogelijk om deze handtekening tijdens een man-in-the-middle te verwijderen. 

  Verschillende partijen hebben een oproep gedaan om het gebruik van OpenPGP voorlopig te mijden, echter zijn er ook ‘experts’ die spreken over een klein lek en dat we niet in paniek moeten raken. Desondanks willen wij u via deze weg wel informeren over de huidige onrust. 

  Onze webmail en PDFmail zijn niet kwetsbaar voor dit lek en kunnen nog wel gewoon veilig gebruikt worden. Zodra wij over meer informatie beschikken zullen wij u op de hoogte stellen