home Pagina Producten & Diensten
Telefonische support
Training
Installatie bij de klant
Klant specifieke ontwikkeling
RMA
Waarom Compumatica?
Ervaring in de markt
Certificering
Persoonlijk contact
Speciale ontwikkeling
Support
Over ons
Bedrijfsprofiel
Bedrijfsfilosofie
Geschiedenis
Missie & Visie
Referenties
MVO
Vacatures
Cyber Security Keten
Nieuws
Beurzen
Pers publicaties
Blog

Pers publicaties

 • Cryptofabrikant Compumatica breidt uit naar HSD Campus in Den Haag

  Den Haag, 12 oktober 2016 – IT-securitybedrijf Compumatica, de enige Nederlandse cryptofabrikant, opende vandaag een nieuw kantoor in Den Haag. Vanuit de HSD Campus neemt Compumatica met hun inventieve beveiligingsoplossingen op het gebied van cryptografie actief deel aan het ecosysteem van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster in Europa. De feestelijke opening in Den Haag werd voorafgegaan door een seminar over privacy.

  Veilig versleuteld

  In 1991 toen bijna niemand bekend was met cybersecurity, werd Compumatica opgericht en loopt nu voorop in de ontwikkelingen op dit gebied. Het IT-securitybedrijf ontwerpt onder meer codes voor de beveiliging van computerprogramma’s en encryptie-oplossingen; producten die informatie zo versleutelen dat het veilig elektronisch kan worden verstuurd. Belangrijk voor overheden, de kritische infrastructuur als ook voor bedrijven.

  Uitbreiden naar Den Haag

  Het eerste contact van het Nederlandse IT-securitybedrijf met The Hague Security Delta (HSD) en InnovationQuarter vond plaats tijdens een economische missie naar Japan in november 2015 onder leiding van minister-president Mark Rutte en minister Henk Kamp van Economische Zaken. Tijdens deze missie gericht op onder andere cyber security is veelvuldig gesproken over de strategie van Compumatica en werd de wens geuit om dichterbij de klanten te staan. Veel van de klanten zijn actief in de Randstad en voornamelijk Den Haag. De keuze voor vestiging op de HSD Campus lag dan ook voor de hand.

  Petra van Schayik, CEO Compumatica: “Met het kantoor in Den Haag komt een lange wens in vervulling om dichter bij onze klanten te staan, die voornamelijk in de regio Den Haag zijn gevestigd.”

  “Met de komst van Compumatica is Den Haag een mooi securitybedrijf rijker. De door hun ontwikkelde oplossingen met een hoge beveiligingsgraad zonder achterdeuren zijn een waardevolle aanwinst voor ons security ecosysteem”, aldus Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter. “Wij begeleiden Petra van Schayik en haar team als nieuwe HSD-partner door ze te introduceren in onze netwerken en helpen bij het creëren van kansen die hun bedrijfsambities ondersteunen.”

  Beveiliging bij Olympische Spelen 2020

  Compumatica maakt met Alliander, Evidantly, Group 2000, Radically Open Security, Redsocks, Security Mattersen en ZiuZ, twee kennisinstituten (Technische Universiteit Delft en de Technische Universiteit Eindhoven) als ook The Hague Security Delta en InnovationQuarter deel uit van het PIB (Platform Internationale Bedrijven), een consortium met als doel om de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 te beveiligen. Het consortium gaat samenwerken om Nederland neer te zetten als het land dat beschikt over de kennis en ervaring om vitale infrastructuren te beschermen tegen cyberaanvallen.